Madordning og kostpolitik på Onsbjerg Lilleskole

Vi har fælles skolemad hver dag. I pausen kl. 9.45 får børnene et sundt mellemmåltid.
Det kan være gulerødder, æbler eller brød.

Kl. 11.10 spiser børn og medarbejdere en veltillavet, overvejende økologisk, frokost sammen. Børnene i de yngre klasser er sammen med vores faste køkkenmedarbejder på skift med til at lave maden og dække bord. Et barn er med i køkkenet ca. en time ugentligt.
Skolens kostpolitik kan ses nedenfor.

Den fælles spisepause er vigtig for det sociale fællesskab på skolen.

Kostpolitik på Onsbjerg Lilleskole

Det er vores hensigt at give børnene et grønt, sundt og næringskorrekt madtilbud. Derfor prøver vi at undgå sukker, farve- og tilsætningsstoffer.

Det er vores hensigt at alle grøntsager og øvrige produkter er økologiske og helst fra Samsø, men hvis dette ikke kan lade sig gøre, vælger vi produkter, der er produceret med omtanke for miljøet.

Madtilbuddet består af et mindre mellemmåltid og en frokost. I skolens SFO serveres der hver dag et måltid omkring kl. 13.30.

Ved mellemmåltiderne serveres frugt, grøntsager og/eller brød.

Alle dage serveres en varm ret, og vi bager altid vores brød selv.

Der serveres vand til alle måltider.

Børnene er på skift med til at tilberede frokosten, dække bord, rydde af og nogle af de ældste børn hjælper på skift med opvasken.

Maden bliver hver dag præsenteret, og vi spiser sammen i mindre grupper. Det skal være rart at spise sammen, og det er her, vi har mulighed for at følge med i hinandens liv. Derfor er det vigtigt, at der er ro i spisesalen, så vi kan føre hyggelige samtaler ved bordene.

Ved særlige lejligheder, herunder fødselsdage, må børnene gerne medbringe lidt godt til omdeling i klassen. Det kan være f.eks. være frugt eller et stykke kage – ingen slik.