Skrald og mode i Vand og Luft, marts 2018

Sammen med Regitse har børnene fra Vand og Luft lavet skraldemode i deres billedkunsttimer de sidste par uger.

Børnene havde haft paprør, æggebakker og andet godt til genbrug med hjemmefra, og så gjaldt det ellers om at få kreeret en gang vild og smart skrald couture i tide til fredagssamlingen, hvor det store modeshow skulle løbe af stablen.

Modeshowet viste, at meget kan lade sig gøre med sorte plastikposer, gaffatape og limpistoler, og de flotte outfits blev mødt med bragende klapsalver og beundrende tilråb.

Tak til Regitse og Vand og Luft for en flot afslutning på ugen.

Jord og Vand til koncert med An Odder Band, 8. marts 2018

Børnene fra Jord og Vand var så heldige at være med til den årlige koncert med An Odder Band – Odder Musikskoles elevorkester – sammen med rigtig mange andre børn fra Samsø. Koncerten foregik i en fyldt Samsøhallen, og der var musik for enhver smag.

Bl.a. kunne vi nynne eller synge med på både Den lyserøde panter, Havana og Michael Jacksons Thriller. Vi blev også præsenteret for forskellige instrumenter, og til sidst var der fællessang og -dans, hvor alle kom på benene og dansede gennem salen i lange rækker.

Tak for en dejlig koncert til An Odder Band og Samsø Skole.

Lego i Vand, februar og marts 2018

Børnene i Vand har de seneste tre uger brugt deres temafagstimer på at lege med lego, eller rettere: de har brugt timerne på at bygge modeller af Lego Education-materialet Lego WeDo.

Lego WeDo giver bl.a. både forståelse for mekanik og programmering, og vi kunne sagtens have brugt meget længere tid på at undersøge og afprøve de mange forskellige muligheder for pludselig at se nye sammenhænge og også beskrive dem, men desværre kan man hos Center for Undervisningsmidler kun låne materialet for tre uger ad gangen, og tre uger går hurtigt.

Dog nåede vi at bygge fugle, der kunne dreje rundt ved hjælp af remme på remskiver og selvfølgelig en motor, og vi blev også meget optagede af at afprøve knastskivers placering og betydning for en trommende abes armbevægelser. Højdepunktet var, uha, selvfølgelig den sultne alligator, der blev programmeret til at vente på, at en lille, sød barnefinger blev stukket i gabet på den,  så den kunne hapse og gnaske!

Jord på stranden, 19. februar 2018

Den første skoledag i Jord efter vinterferien var speciel af flere årsager. For det første var det jo den første dag efter en ferie, og det er altid spændende at komme i skole og se hinanden igen, for det andet var William der, som skulle være erhvervspraktikant hele ugen, for det tredje skulle vi sige rigtig hjerteligt velkommen til Simon, som startede i 0. kl., OG vi skulle fejre det hele med en gåtur ned til stranden for at finde store, flotte sten.

Gåturen var lang, men foregik i god stemning, og da alle var kommet ned til vandet, begyndte jagten på de fineste, store sten, som alle skulle med hjem og vaskes, så de senere kan bruges til at male på. Der var heldigvis også tid til at lege lidt ved stranden, og der var rigtig mange gode gemmesteder.

Så alle børn i Jord fik godt med frisk luft, sjove lege og lækre gulerødder, før de endnu engang skulle ud på den lange gåtur hjem. HJemturen klarede de seje unger også flot, og så var det rigtig dejligt, at Dennis ventede hjemme på skolen med varm mad.

Teateruger, 29. januar-9. februar 2018

Under mottoet “Sammenhold, styrke og sjæl” har vi endnu engang afholdt nogle af skoleårets længst ventede temauger, nemlig vores teateruger.

I år var vi under kyndig vejledning af Regitse, som havde gjort et inspirationsforløb med dramaøvelser, sang og dialog klar til os, og allerede første dag fandt vi ud af, at temaet for vores teaterstykke skulle være teknologi. Eller nærmere: hvad nu, hvis al vores teknologi holdt op med at virke?

Det kom der mange gode snakke og spændende ideer ud af, og det kunne næsten ikke gå hurtigt nok med at komme i gang med at skrive og øve. Først skulle vi dog lige have fundet frem til, hvordan stykket skulle sammensættes.

Vi vidste, at vi skulle starte stykket med en helt normal fødselsdag i to helt normale børns helt normale liv, men hvad skete der så, når al vores moderne teknologi forsvandt? Var der nogen, der havde gjort det mod os, eller var det bare noget, der skete? Og ville alting vende tilbage til det gamle, eller ville teknologien være forsvundet for altid? Eller var det hele bare en drøm?

Ude i grupperne blev der så skrevet og øvet. Det var sjovt, og det var frustrerende, for når der er mange gode ideer og mange forskellige børn, kræver det sit barn at få valgt ud og valgt fra. Når børnene var klar til at vise frem, kom de til Regitse, som så kunne sende dem videre i teksten med god og konstruktiv kritik, som gav dem noget at arbejde videre med.

Andre steder end i øvelokalerne var der også aktivitet i løbet af ugerne. Der blev arbejdet med kage og mad i køkkenet, rekvisitter i billedkunstlokalet og lys og lyd i festsalen – alle aktiviteter, der var lige så nødvendige for, at premiereaftenen kunne foregå med maner. Måske var man ikke selv på scenen til premieren, men så havde man måske i stedet være med til at bygge den!

Selv om vi aldrig tror, at vi når at blive klar, så nåede vi sør’me også generalprøve og premiere i år. Det er så flot gået af de seje børn på Onsbjerg Lilleskole, som bestemt har fortjent deres vinterferie og stor ros!

(Flere billeder tilføjes løbende)