Teateruger, 29. januar-9. februar 2018

Under mottoet “Sammenhold, styrke og sjæl” har vi endnu engang afholdt nogle af skoleårets længst ventede temauger, nemlig vores teateruger.

I år var vi under kyndig vejledning af Regitse, som havde gjort et inspirationsforløb med dramaøvelser, sang og dialog klar til os, og allerede første dag fandt vi ud af, at temaet for vores teaterstykke skulle være teknologi. Eller nærmere: hvad nu, hvis al vores teknologi holdt op med at virke?

Det kom der mange gode snakke og spændende ideer ud af, og det kunne næsten ikke gå hurtigt nok med at komme i gang med at skrive og øve. Først skulle vi dog lige have fundet frem til, hvordan stykket skulle sammensættes.

Vi vidste, at vi skulle starte stykket med en helt normal fødselsdag i to helt normale børns helt normale liv, men hvad skete der så, når al vores moderne teknologi forsvandt? Var der nogen, der havde gjort det mod os, eller var det bare noget, der skete? Og ville alting vende tilbage til det gamle, eller ville teknologien være forsvundet for altid? Eller var det hele bare en drøm?

Ude i grupperne blev der så skrevet og øvet. Det var sjovt, og det var frustrerende, for når der er mange gode ideer og mange forskellige børn, kræver det sit barn at få valgt ud og valgt fra. Når børnene var klar til at vise frem, kom de til Regitse, som så kunne sende dem videre i teksten med god og konstruktiv kritik, som gav dem noget at arbejde videre med.

Andre steder end i øvelokalerne var der også aktivitet i løbet af ugerne. Der blev arbejdet med kage og mad i køkkenet, rekvisitter i billedkunstlokalet og lys og lyd i festsalen – alle aktiviteter, der var lige så nødvendige for, at premiereaftenen kunne foregå med maner. Måske var man ikke selv på scenen til premieren, men så havde man måske i stedet være med til at bygge den!

Selv om vi aldrig tror, at vi når at blive klar, så nåede vi sør’me også generalprøve og premiere i år. Det er så flot gået af de seje børn på Onsbjerg Lilleskole, som bestemt har fortjent deres vinterferie og stor ros!

(Flere billeder tilføjes løbende)